De CPD, dé beroepsorganisatie van dierenartsen, en IMNederland hebben de reeds bestaande samenwerking hernieuwd. De samenwerking omvat afspraken over een facturatietraject, dat speciaal voor leden van de CPD werd ontwikkeld. Dierenartsen, die aangesloten zijn bij de CPD, kunnen hier tegen gereduceerde tarieven gebruik van maken. Facturatie voor dierenartsen vormt een aantrekkelijk alternatief voor factoring. 

Een consult bij de dierenarts wordt meestal contant of per pin afgerekend. Meestal, dus niet altijd. Regelmatig kan of wil een klant niet meteen betalen. De dierenarts zal dan een factuur moeten maken en (vaak) verzenden naar de klant. En daarna begint het pas. Regelmatig controleert de dierenarts vervolgens of deze facturen betaald zijn. Zo niet, dan moet hij/zij in actie komen: herinneringen maken, telefoontjes plegen, incassobureau inschakelen, etc. etc. Welke dierenarts zit daar nou op te wachten? En dan hebben we het nog niet eens over de eisen die de wetgever stelt aan de facturen en aanmaningen. Meestal is facturatie voor dierenartsen een crime!

Een consult bij de dierenarts moet bij voorkeur contant of per pin betaald kunnen worden. Facturatie en controle van de betaling is een crime voor elke dierenarts.

Een oplossing voor dit fenomeen is factoring. Hierbij krijgt de dierenarts meteen een deel van de factuur door de factormaatschappij (bijvoorbeeld Famed) uitgekeerd. De factormaatschappij gaat vervolgens de factuur bij uw klant innen? Maar wat nu als de factormaatschappij eist dat alle facturen op deze manier behandeld moeten worden? En uw klanten dus niet meer contant mogen betalen? Dat is zonde! De dierenarts moet immers langer op zijn/haar geld wachten. Bovendien is het een hele dure optie.

Download hier de flyer over de voordelen en mogelijkheden van facturatie voor dierenartsen.

Herkent u dit? Dan is de samenwerking tussen de CPD en IMNederland voor u een uitkomst. Uw klanten blijven gewoon contant of per pin betalen. En heeft u een keer een klant die niet contant kan/wil betalen, dan laat u IMNederland de factuur (inclusief een betaallink) sturen. Daarna controleert IMNederland of de factuur betaald wordt. En zo niet dan komt IMNederland meteen in actie en start het debiteurenbeheer traject. In het zeldzame geval dat dit niet tot betaling leidt, zullen zij automatisch de incasso procedure starten. In het uiterste geval bespreekt IMNederland met u de mogelijke juridische stappen. Kortom, u wordt ontzorgd en kunt zich volledig richten op het ‘dierenarts zijn’. Wel zo makkelijk en comfortabel. En dat voor een vaste prijs van 5 euro per factuur. Een veel goedkoper alternatief voor factoring dus.

linkedinlinkedin