Automatische Incasso (SEPA) is meer dan alleen betaalgemak.

Automatische incasso biedt uw klanten betaalgemak en geeft uw organisatie extra zekerheid. Dit betekent echter niet dat er nooit iets mis gaat. Met IM-Automatische Incasso heeft u geen omkijken meer naar uw automatische incasso’s. Wij verzorgen de communicatie met de bank en kennen de betalingen toe. Ook de storno’s volgen wij voor u op.

De voordelen op een rij:

  • Betaalgemak voor uw klant
  • 98% van uw klanten betaald op tijd
  • Verbetering van uw liquiditeit
  • Verbetering van uw DSO
  • Tijdwinst
  • Erkenning van de overeenkomst
  • Snelle signalering van betalingsproblemen
  • Ondersteuning bij vereiste mandaten

De SEPA-vereisten

Binnen Europa wordt hard gewerkt aan een “Single European Payments Area (SEPA)”. Hierdoor moet binnen het gehele euro gebied op dezelfde manier betaald kunnen worden, zowel via bankoverschrijvingen (de zogenaamde SEPA Credit Transfers) als via automatische incasso (SEPA Direct Debits). De regelgeving voor het uitvoeren van automatische incasso is ten gevolge van SEPA ingrijpend veranderd. Zo is een getekende toestemming (een zogenaamd mandaat) van uw klant vereist. Een telefonische machtiging of het bekende vinkje op internet is NIET meer toegestaan. Dit is slechts één vereiste; er zijn er echter meer. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website www.sepa.nl.

Onze dienstverlening is SEPA proof. Dat wil zeggen dat wij volledig voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving omtrent SEPA Direct Debits.

Mandaat administratie en afhandeling

In samenwerking met een aantal banken, waaronder ING, verstrekken wij de mogelijkheid van een wettelijk toegestane elektronische ondertekening van het incassomandaat (e-mandaat). Dit werkt voor veel mensen al heel bekend omdat het via hetzelfde portal als IDeal functioneert. (NB: Veel partijen in de markt werken nog steeds met een niet erkende vorm van een elektronisch mandaat. Dit brengt onnodige risico’s en kosten met zich mee bij blokkeringen en intrekkingen).

Waar een wettelijk toegestaan elektronisch incassomandaat niet mogelijk blijkt voor uw klant, voorzien wij natuurlijk ook nog in het verstrekken van een papieren mandaat.

Wilt u meer weten over wat automatische incasso voor uw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvend en informatief gesprek.

linkedinlinkedin