Goed debiteurenbeheer tijdens deze Corona-Pandemie, hoe pak ik dit aan?

Goede voornemens voor een gezonde debiteurenstand, zeker zo belangrijk tijdens een lockdown door een Corona-Pandemie.

Het nieuwe jaar begint vaak met goede voornemens. Dit jaar starten we allemaal midden in een lockdown door een Corona-Pandemie. Hoe hiermee om te gaan, en hoe bereiden we ons voor op een economisch zware periode die hierop zal gaan volgen? Wij hebben voor u 10 gouden tips en daarmee ook 10 goede voornemens op een rijtje gezet.

De  helpende hand debiteurenbeheer tijdens Corona

Zo kunt u zorgdragen voor een gezond debiteurenbeheer tijdens en direct na de Corona-Pandemie. 

Ik wil een Corona-proof afspraak maken.

  1. Pas uw herinneringen aan! De standaard voldoet niet in deze bijzondere omstandigheden. Toon begrip, nodig uit tot contact en vraag daarbij om een voorstel tot een oplossing. Verstuurt u de herinnering of factuur per mail? Plaats hierbij een link naar een speciale pagina op uw website voor diegenen die door Corona in betalingsproblemen zijn gekomen. Hier kunt u uitleg geven aan de wijze waarop u mee wilt denken. Verstuurt u de herinnering per brief, dan kan dit ook met een QR-code.
  2. Zoek het persoonlijke contact. Het verzenden van een reeks aan herinneringen volstaat niet! Telefonisch contact is nu het meest effectief.
  3. De bezetting op uw afdeling debiteurenbeheer is cruciaal. Zorg goed voor uw debiteurenbeheerders. Hun gezondheid is belangrijk voor de gezondheid van uw bedrijf. Laat ze waar mogelijk thuiswerken.
  4. Gebruik een debiteurenbeheer-pakket waarmee dit mogelijk is. Het liefst een pakket dat er ook voor kan zorgen dat uw debiteurenbeheerders de tijd krijgen om het persoonlijke contact te zoeken met die debiteuren die dit nodig hebben. Wij kunnen u hierover adviseren.
  5. Uw afdeling is onderbezet of u heeft op een andere manier hier de middelen niet voor? Besteed dit dan uit. Wij helpen hier graag bij. Dit is vaak voordeliger dan u denkt.
  6. Juist nu prioriteit geven aan goed debiteurenbeheer. Zorg dat dit dagelijks aandacht krijgt!
  7. Geef uw vordering tijdig uit handen. Heeft u er alles aan gedaan? Door langer te wachten wordt er echt niet ineens wel betaald. Hiermee laat u zien dat u het serieus neemt. Hoe langer u wacht, hoe kleiner de kans op een succesvolle incasso.
  8. Is uw afdeling onderbezet of heeft u op een andere manier hier de middelen niet voor, besteed dit dan uit. Onze ervaren medewerkers zijn flexibel inzetbaar en helpen u graag om een dergelijke periode te overbruggen.
  9. Doe er nu alles aan om het debiteurensaldo zo snel mogelijk omlaag te brengen. Hoop op het beste, maar bereid u voor op een periode waarin de staatssteun wegvalt en het aantal faillissementen drastisch zal gaan stijgen. Als u bij aanvang van die periode al een laag debiteurensaldo als startpunt heeft loopt u beduidend minder risico op afschrijvingen.

Ga voor uw zakelijke voornemens en bovenal, blijf gezond

!Vraag naar de mogelijkheden van een online training over dit onderwerp.

linkedinlinkedin